Сегашното служебно правителство работи в момент, в който за Румен Радев предстоят повторни избори за президент. Това мнение изрази в ефира на БНТ президентът Росен Плевнелиев.

Той заяви, че в избора на служебно правителство е трябвало да се търси баланс. 

„Колкото повече Радев е уверен, че ще бъде избран, толкова повече ще сбърка“, обяснява той. „Президентът не е демократ, защото наруши Конституцията“, категоричен е Плевнелиев, обвинявайки го в разединение на обществото и в популизъм.

„Видяхме заявката на президента и служебното правителство за справедливост и за възстановяване на държавността, но как го прави?, попита той.

Плевнелиев смята, че ценностите са изгубили стойността си в една война на едни политически сили срещу други.

"За да има справедливост - поне да спазваме законите, като започнем от държавния глава", призовава той.

Според Плевнелиев ГЕРБ също има пропуски по време на управлението си, но е постигнала и успехи, най-големият сред които е влизането на България в чакалнята на Еврозоната. Смята, че Радев може да посочи и успехите на миналото правителство. Разочарован е, че в 45-ото НС не е чул да се говори за еврозоната

От наближаващите избори той вижда два избора. Партиите на протеста, заедно с „Има такъв народ“ ще трябва да се коалират или с ГЕРБ, или с БСП, за да имат мнозинство.