Има промяна в разпределението на мандатите в 2 МИР Бургас към 11:00 часа, показват изчисленията на изборни експерти, до които се допита Флагман.бг.

Данните са при 64 % от обработените протоколи в РИК Бургас при положение, че ВМРО остава под бариерата.

ГЕРБ със сигурност печели пет мандата. Ако тенденцията се запази това ще са Любен Дилов-син, Жечо Станков, който пренарежда листата, Деница Николова, Ивелина Василева и Димитър Бойчев.

„Има такъв народ“ вдига и ще прати трима депутати от Бургаско в парламента - Ивайло Вълчев, Димитър Гърдев и Александър Марков.
БСП са с двама. Инж.Петър Кънев и Тодор Байчев, получил преференциална подкрепа за второто място.

ДПС засега имат 1 мандат - на Севим Али, но тепърва ще се изчисляват гласовете от Руен и Айтос, които ще вдигнат резултата на Движението. Голямата въпросителна е дали това ще помогне, за да вземат втория мандат, който засега отива при „Демократична България“.

Обединението се представя изключително добре и има близо 9 % от вота в региона. Водач на листата на ДБ е Ивайло Мирчев, който е трети в 24-ти МИР София, а втори в Бургас е опозиционерът Димитър Найденов.

Без никакво съмнение е, че „Изправи се! Мутри вън“ със сигурност печелят представителство от Бургас и Живко Табаков влиза в НС.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!