Преди 2-3 дни имахме дискусия с "Демократична България. Не съм момче на повикване, че да ме канят на поляна за преговори. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването "Лице в лице" по bTV. 

Гост преди него бе лидерът на "Да, България" Христо Иванов. Той постави въпроса за дигитализирането и електронното управление. 

"Последният мандат е сторено много, но не достатъчно в електронното управление. Електронните обществени поръчки са факт от години, администрациите общуват помежду си по електронен път. Когато успеем всички документи да ги дигитализираме, ще имаме изцяло електронно управление", обясни той. 

"Слушах г-н Иванов и искам да кажа, че освен умен и красив, трябва да бъде и възпитан. Забелязвам, че с един друг господин се включват от точки в страната и говорят за мен като Томислав, а не сме си чак толкова близки. Разбирам, че са ми верни феновете и ще дебатирам с тях, бих участвал във всеки смислен разговор", остро заяви Дончев. 

Вицепремиерът заяви, че не желае да се ребрандира и ще следва конкретните идеи. 

"Бих могъл да се измъкна, но е нечестно и непочтено. Имам право на мнение като български гражданин. По отношение на корупцията в България съм съгласен. Тя е традиционен проблем за държавата и обществото", каза още той. 

"Темата цензура е свръх чувствителна. Никой не може да ми каже, че в България няма свобода на словото. Медиите трябва да са по-прозрачни откъм собственост. Трябва да се следват едни етични стандарти", обясни Дончев. 

"Гейовете и лесбийките не са обект на дискриминация на държавата, така че считам и това твърдение за малко пресилено", каза той. 

"За да бъдеш добър държавник, трябва да си експерт. Но не стига да си експерт. Трябва и да си лидер. Не изключвам да се случат след изборите някакви неща като кабинет, подкрепен от няколко партии и да бъде експертен, програмен и т.н. Това са най-нещастните кабинети", заключи той. 

Вицепремиерът каза, че с патриотите работата е свършена и са напълно възможен партньор, но трябва да има преговори. 

"Ще стане това, което хората са пожелали. Не бихме влезли в противоестествено партньорство. Има партии, с които сме се карали. Няма как след два дни да се прегърнем. Ако не сме управляващи, ще служим честно в опозиция", обясни Дончев. 

"Имаме решение на конгреса, че няма да правим коалиции с ДПС и БСП", допълни той.