На България са й нужни реформи, а политиците, които ни управляват през последните 30 години избягват промените, тъй като им носят негативи, а президентът трябва излезе от абаносовата кула и да защитава националните интереси.

Това каза в „Денят започва“ по БНТ кандидатът за президент от „Патриотичния фронт“ Валери Симеонов. 

„Един президент е с представителни функции. Не бива обаче да се променя конституционния ред. България трябва да си остане парламентарна република, но президентът трябва излезе от абаносовата кула. Той трябва да се изправи фронтално срещу проблемите. Трябва да участва в решаването им“, добави той.

„Не може да прием за нормално един държавен глава да е затворен и да прави изявления по един път на месеца, когато трябваше да се решават тежките проблеми с енергийната криза, с пакет „Мобилност“.

Личните му контакти с други президенти биха повлияели“, подчерта Симеонов. 

„Франция и Русия също са полупрезидентски републики. Можеше да се търсят изгодни за България условия. Президентът трябва да слезе от своя пиедестал. Не трябва да се мълчи, когато един руски президент удря по масата и иска промяна на масата“, добави той.

„Трябва да се отстояват българските интереси, а Радев не го прави“, подчерта лидерът на НФСБ.

„Вероятно губим гласове от казването на истината за пандемията, но това не означава, че не трябва да сме държавници и в предизборно време, защото сега всички са политици. Не мога да одобря поведението на традиционните партии, които не насърчават хората да се ваксинират, заобикалят тази тема, говорят за свободи, за права и т.н. Всичко това рушат държавата. Къде са държавниците?", попита той.

„Тези, които ни управляват през последните 30 години, с малки изключения нямат желание за реформи. След времето, когато бяха направени промените в здравеопазването и в образованието и във вътрешните работи донякъде, реални реформи няма. Говори се по медиите, но нищо не се прави.

Избягват се, тъй като носят негативи, тъй както и моята крайна позиция в полза на човешкия живот, на науката“, призна кандидатът на патриотите за държавен глава. 

Според него не бива болниците да са търговски дружества.
 
„Трябва да се обърне посоката на здравеопазването. Важна е профилактиката - предпазване от заболяванията, но всичко е обърнато към лечение. Болниците и фармацевтите са заинтересовани да лекуват, но хората, които излизат от лечебните заведения, обикновено не са доизлекувани.

В резултат на това влизат отново със същите заболявания. Този порочен кръг трябва да се прекъсне“, подчерта той.
Сега виждаме негативите от отлагането на реформите, коментира Симеонов. 

Ако позволим една саморазправа с полското правосъдие, както се опитва да направи Европейския съюз, това означава, че следващите сме ние, предупреди той. 

„С промените в Изборния кодекс, които бяха направени в 45-ото Народно събрание бяха дадени прекалено големи възможности за намеса във вота от външни държави. Най-много се притеснявам от Турция, защото там вече няма ограничения за броя на секциите и когато властите в Анкара организират участието на голям брой избиратели, може да повлияят върху българския парламент“, заяви Валери Симеонов. 

„Ние успяхме да спрем появата на втора турска партия в 43-ото и 44-ото Народно събрание, а именно ДОСТ, подкрепяна директното от президента Ердоган. С блокирането на границата и с присъствието в секциите в Турция предотвратихме този процес на изграждането и на влизането на хората на Местан в парламента, но сега не съм такъв оптимист“, сподели той.

„Трябва държавата да се намеси. Активно трябва да се работи против купуването на гласове“, заяви лидерът на НФСБ. 
Той призова българите да гласуват с номер 4 в интегралната бюлетина за действащите патриоти.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платен материал