Веселин Марешки е единственият български политик, който каза „Не“ на нашествието на милиони бежанци на Стария континент. Лидерът на ВОЛЯ, заедно с политическите си партньори в ЕС - значими европейски лидери като Матео Салвини и Марин льо Пен, поведе битката за спасяването на Европа и европейската цивилизация.

„След историческата грешка на германския канцлер Ангела Меркел, която каза „Елате в Европа“ и заля нашия континент с нелегални бежанци от Третия свят, само ние от ВОЛЯ и НФСБ въстанахме срещу това нечувано предателство. Нашествениците вече застрашават нашите културни устои“, заяви Марешки. Той коментира, че те пристигат на орди по море и суша, повечето със скъпи телефони и очевидно не са бежанци от войната.

„Брюкселските чиновници са решили да плащат на страните, които ще ги приемат, по 10 000 евро за възрастен и 12 000 евро за дете. Всички тези пари ще дойдат от нашия джоб. Кога България се е грижила толкова щедро за своите пенсионери, деца, хора с увреждания, млади специалисти?! Тези бежанци не признават нашите правила, култура, закони. Те не се променят.

Не искат църкви, искат джамии. Без страх колят „неверници“ по улиците на Париж, Берлин и Мадрид, защото чиновниците в Брюксел си затварят очите. За много от тях се доказа, че членуват в терористични групировки.

Кого приемаме в дома си?!, каза още Веселин Марешки. Според него, който иска да живее с нас, трябва да работи почтено и да уважава цивилизацията, която сме изградили. Ще е добре дошъл. Който не иска, народът ни добре го е казал: „Прав му път!“ „Европа е за европейците и тези, които уважават ценностите й, категоричен е лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.