Всяка година по време на баловете социалните мрежи са залети от кадри на изродяването на една иначе хубава традиция, а именно – отпразнуването на завършването на средното образование и навлизането на младите хора в истинския живот. Някои абитуриенти обаче прекаляват в стремежа си да изпъкнат над връстниците си и често резултатът е гротескна визия, неадeкватно поведение и потъпкване на морала и дори закона.

И тази година критиките към баладжиите не подминаха Враца. Повод за възмущението е клип на млади момичета, които под съпровода на жива музика друсат кючеци точно до паметника на Христо Ботев. Хората са категорични, че това е гавра с национална светиня и подобно поведение е недопустимо.

Кадрите са направени на 27 май /събота/, когато своя бал са празнували три врачански училища – „Козма Тричков“, „Васил Кънчов“ и спортното „Св. Климент Охридски“. Не е ясно точно от кое от тях са дамите, но държанието им е показателно за образованието, което са получили, пише Bulnews. 

Същевременно точно сега във Враца се провеждат Ботеви дни и общината е организирала редица патриотични инициативи. Само след броени дни елитът на държавата и гости от цялата страна ще се стекат в града, за да преклонят глава пред паметта на националния герой и на всички други, дали живота си за свободата на България. 

Тази свобода обаче е превърната в слободия! Дори абитуриентите да бъдат пощадени от критики заради своята младост и неопитност, няма какво да оправдае техните родители, които с лекота хвърлят няколко месечни заплати за рокли, костюми, прически, луксозни коли под наем и оркестри. Безпощадно трябва да бъде обществото и към учителите, които вместо да възпитават преклонение към хората, променили историята, толерират преклонението пред пошлостта. 

Врачани призовават подобни изяви да бъдат забранени поне на това място, което е символ на града.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук