Учебният процес в ПТГ „Никола Йонков Вапцаров“ прилича на истинска джунгла, съобщава BulNews. Ученичка разказва, че е тормозена от свои съученици и учители. 

Мариана Руменова се е преместила в учебното заведение миналата година, като в момента е 10 клас, с профил „Комютърни технологии“. По нейни думи, проблемите са започнали малко след като е постъпила в гимназията. Съучениците й са я удряли с капачки по главата и неведнъж са я обиждали, но тя е премълчавала. 

В понеделник обаче, всички от класа на Мариана са искали да избягат от час, а тя не се е съгласила, след което те са получили отсъствия и започнали да я заплашват. По-късно, в час по немски език, учителката отишла до тоалетна и връстниците й започнали да хвърлят столове и да крещят.Момичето заснело видео, за да покаже на класния си ръководител какво се случва по време на час. След като видяла клипа, учителката я уверила, че тя ще се оправи с побеснелите момчета. 

След като резултат нямало, момичето си позволило да качи клипа във фейсбук с подкрепатана родителите си,  за да се даде гласност на случая.

Мариана споделя, че това поведение е ежедневие в класа й, което за нея е недопустимо. След публикуването на видеото, тя получила редица заплашителни съобщения от нейн съученик. 

Ученичката разказа, че класната Силвия Атанасова й се обадила и започнала да я заплашва с изключване от училище, ако клипът не бъде изтрит.По-късно тя й писала и във фейсбук, но след като не успяла да я убеди да премахне видеото, бързо сменила тона си към нея. 
Мариана допълва, че в случая се намесила и учителката по математика Дарина Тодорова, която също защитила буйните момчета от видеото. 

Директорката на учебното заведение пък се оправдала пред родителите, че не може постоянно да има човек, който да следи камерите. 
Момичето се надява да се даде гласност на случая, за да бъдат взети мерки и да има възможността да учи в нормална среда.