От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики се виждат в ултралибералните общества, където това беше допуснато и са ужасяващи. Хора с разбити съдби, психика и животи. Няма да допуснем това да застигне и нашите деца.

Позицията на ВМРО идва във връзка с днешните промени на Закона за закрила на детето, внесени от ИТН. Вносителите въвеждат текстове в Закона за закрила на детето, с които се налагат две забрани.

Първата е за територията на всички предучилищни и училищни заведение за разпространението на различни агитационни материали и провеждането на мероприятия или обучения на здравна, полова и обществена тематика, които не съответстват на общоприетите морално-етични норми за понятието „биологичен пол“ в обществото и не са одобрени от МОН.

Другата забрана е за разпространението на информационно материали и мероприятия, но вече свързани с пропагандиране или ранно определяне на половата идентичност на деца, различна от биологичната, както и извършване на медицински услуги на деца, включващи хормонална терапия или интервенция, която не съответства на пола им.

Рекламата на процедури и медикаменти по смяна на пола е престъпление и няма място в българските училища. Според медици хормоналната терапия с цел утвърждаване на пол, различен от биологичния, крие сериозни рискове за здравето, категорични сме от ВМРО.

Защитата на нормалното е наше право. Няма да допуснем експериментите на джендър активистите с нашите деца. Те са нашето бъдеще и ще ги защитаваме с всички средства.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук