10 души от Кюстендил са се натровили след консумация на гъби. Петима от тях са в тежко състояние и са настанени в „Пирогов” и „Военна болница”. Останалите са оставени за лечение в кюстендилската болница.
Петима души са потърсили помощ в болницата в Кюстендил в събота, сред и тях две деца, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Михаил Зортев. Само един мъж е бил освободен, защото не се е налагало лечение. Другите са настанени в реанимацията на болницата, но без опасност за живота.
Други петима кюстендилци са потърсили помощ в неделя, съобщиха от Националния медицински координационен център.  Те са били в много тежко състояние и са откарани за лечение в София. Това са  четирима мъже съответно на 64 г., 62 г., 42 г. и на 38 г., и една жена на 62 г.
Трима от пострадалите са приети в МБАЛСМ „Пирогов”, а другите двама във ВМА с диагноза интоксикацио кум фунги. Петимата са с опасност за живота.
Всичките десетима пострадали се познават, яли са отровни гъби, част от тях са пили и алкохол, което е довело и до допълнителни усложнения. /БЛИЦ