Добромир Здравков от Лом е отличен с наградата на херцога на Единбург. Връчи му я президентът Росен Плевнелиев на официална церемония във военния клуб в София. 17-годишният Добри живее в център за настаняване от семеен тип и учи в професионалната гимназия „Дмитрий Меделеев”.
Той е един от 70-те младежи на възраст 14-24 години, които през 2016 г. участваха активно в програмата на три нива: бронзово, сребърно и златно.  С участието си в три направления – спорт, доброволческа дейност и развитие на личностни умения, ученикът от Лом достигна бронзово ниво и получи значка – награда от херцога на Единбург, и сертификат, пише "Конкурент".

Благодарение на участието си в програмата Добромир се научил да плува и два пъти месечно пътувал до басейн във Враца. Момчето е участвало във всички доброволчески акции на младежкия червен кръст, научило е английски. Включването му в програмата било възможно благодарение на подкрепата на фондацията „Подарете книга“, която е финансирала всички разходи по участието и обучението на момчето. Ментор на Добромир е Мария Овчарова, координатор за Лом на „Подарете книга“. 

Международната награда на херцога на Единбург е програма за личностно развитие, която работи в България от 3 години под патронажа на президента. Представителството на наградата в България е лицензирало 32 организации в 14 града. Над 350 младежи от страната участват в програмата.