100-годишна баба от дома за слепи във Вълчедръм е поредната жертва на COVID-19 в област Монтана. С нея починалите в областта, пипнали болестта, стават 31, съобщава "Конкурент".


Заразата влезе в социалното заведение през октомври и вече няколко от обитателите му загубиха живота си. Напрегната остава и ситуацията в старческия дом в Берковица, където 8 души от персонала и десетки домуващи са заразени. По непотвърдена от здравните власти информация от понеделник до днес в дома са починали трима от обитателите. Здравите медицински сестри пък са само четири, осем са санитарите.

За вчерашния ден новозаразените в област Монтана са 81. Всички те са оставени на домашно лечение. 46 са от община Монтана – 28 мъже и 18 жени, 13 от Лом – 7 мъже и 6 жени, 10 от община Берковица - 4 мъже и 6 жени, жена от Бойчиновци,  Трима мъже и две жени от Вълчедръм, жена от Вършец, мъж и жена от Георги Дамяново, двама мъже от Медковец и жена от Чипровци.

Общо 542-ма са с активна инфекция в областта. 66 от тях са в болници – 17 в Лом, 37 в Монтана, петима в Берковица, петима в Сити Клиник, един в Плевен и един в „Александровска". За последното денонощие излекуваните са 39.

Общият брой на заразените в региона от началото на епидемията е 971 души, 398 са излекуваните, 31 починалите. В момента под карантина са 812 души.

Заради положителен резултат на преподавателка от детска градина  „Приказен свят".