Трагедията, сполетяла 11-годишната Гюнеш, е, че тя никога не е виждала слънцето, въпреки че името и означава „слънце“.  Момиченцето страда от птоза – ужасна болест, при която клепачът закрива окото и не дава възможност на човек да вижда каквото и да е. Единственият начин, по който Гюнеш възприема света, е чрез слуха й.

Същественото е невидимо за очите, е казал Екзюпери, но всеки от нас иска да се радва на красотата на заобикалящия ни свят, а малката Гюнеш е лишена от това щастие.
Неотдавна на Гюнеш са направени генетични изследвания и предстои операция на клепачите в Турция. Но шансът на Гюнеш да прогледне може да бъде осъществен само с помощта на хора с добри сърца, тъй като семейството на момиченцето е безпомощно пред сумата от 4540 евро, колкото струва само един от курсовете на лечение. „Прекланям се пред всеки, който дарява здраве за рожбата ми“, през сълзи казва майката на малката Гюнеш. Мечтата на майката на момиченцето е Гюнеш да може да види всички тези неща, за които слуша от роднини и приятели.

 Момичето мечтае да види света в цялата му красота и пъстрота и всеки, който иска, може да помогне на Гюнеш да сбъдне мечтата си. Подкрепете момиченцето и дарете здраве и надежда, че мечтите се сбъдват!

Дарителска сметка:

IBAN: BG58STSA93000026538440

BIC: STSABGSF

Гр. Варна

Гюнеш Хемати