Десетокласникът Васил Рибов е върнал изгубена чанта с пари и документи. 16-годишното момче намерило чантата, когато отивало до магазина за хляб в Малко Търново.

„Баща ми каза, вземи я и я закарай в полицията. Отидох там, изкараха лична карта на жената и й се обадиха. Тя беше в Турция и изчакахме един час и половина да дойде.”, заяви Васил за „Здравей, България” по Нова Тв.

Жената, която изгубила чантата, тръгнала на пазар в Турция, но пред КПП-то спряла да разгледа Малко Търново, оставила чантата и я забравила.

„Изобщо не ми е минавало през ума, да взема портфейла. Жената вика, както си оставих портмонето, така го намерих. Нищо не е пипано, всичко си ми е вътре - шофьорска книжка, лична карта, кредитни карти, документи, пари.”, допълни Васил.

Той е от семейство с четири деца, което се е преместило да живее в Малко Търново преди две години. Родителите работят в гората, за да издържат децата си.

„Ние го учим да е честен, да не лъже, да не краде. Дори един химикал да намери и да не е негов, той трябва да го върне. Така го възпитаваме от първи клас.”, каза майката на Васко.

Класният ръководител на Васил – Александър Андонов, също похвали ученика си: „Само хубави неща мога да кажа за него. Никога не е наказаван, има добро поведение, възпитание и, отношение.”