Пловдивчанин си забрави портфейла във влака от София за Истанбул. Благодарение на доблестната и благородна постъпка на една от служителите в композицията младежът си получи изгубената вещ непокътната. И дори трябваше да избира между четири портмонета със същата съдба, пише "Марица".

Белята станала в неделя, когато 27-годишният любител на екстремните спортове Георги бил в Пирин, за да кара сноуборд. След снежния ден в планината той пристигнал в столицата, откъдето взел влака за Пловдив.

"Беше късно и единственият ми вариант беше да хвана международния влак за Истанбул. Пътувах сам и бях много уморен - дори се притеснявах, че ако затворя очи, ще изпусна гарата", разказа Георги пред репортер на "Марица". Той пристигнал в града под тепетата малко преди полунощ, прибрал се и си легнал. На другия ден майка му го събудила с новината, че с нея са се свързали от полицията, за да съобщят за намерения портфейл.

"Беше първи април, помислих си, че това е някаква шега. Набързо проверих багажа си и видях, че наистина портфейла ми го няма. Помислих си, че ще чакам да ми го върнат чак от Турция", обясни младият мъж. Служителка на БДЖ обаче забелязала забравената вещ още на гарата в Пловдив. Тя предала портфейла на Транспортна полиция.

"Веднага отидох до гарата при униформените. Оказа се, че при тях имало не един, а цели четири загубени портфейла. Трябваше да опиша как точно изглежда моят, да подпиша няколко документа и така си получих обратно портфейла. В него имаше 40 лева, 50 хърватски куни, един долар,​ документи, банкови карти и други ценни за мен неща. Искам да благодаря на служителите от железницата, които ми го върнаха, вместо да го приберат и да вземат парите", каза с усмивка Георги.