17-годишен младеж е загинал при катастрофа на пътя Котел-Омуртаг. Това съобщиха от ОД на МВР – Търговище.

На 15 август 2019 г. около 23,50 часа на пътя Котел – Омуртаг на около 100 м след бетоновия възел край гр. Омуртаг, неправоспособен 18-годишен водач, управлявайки лек автомобил "Мини Купър“, на десен завой е изгубил контрол над управлението на автомобила и е навлязъл в лентата за насрещно движение.

Блъснал се е с лявата си страна в предната част на правомерно движещ се лек автомобил "Фолксваген Голф“, управляван от правоспособен 32-годишен водач от с. Обител, община Омуртаг.
 
В резултат на пътния инцидент в МБАЛ - Търговище е починал возил се на предна дясна седалка в лекия автомобил "Мини купър“ 17-годишен младеж от гр. Омуртаг. Возил се на задна седалка в същия автомобил друг 17-годишен младеж от гр. Омуртаг е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактура на долен крайник.

Служители на РСПБЗН - Омуртаг са оказали съдействие с помощта на специализирана техника за изваждане от автомобила на пострадалите. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ - Омуртаг.

БЛИЦ уточнява, че това е поредна смъртоносна катастрофа, станала за последните 24-часа. По-рано днес се разбра, че край Коччериново има тежък инцидент, а по-късно стана ясно, че при него са загинали майка й дъщеря й.

Смъртоносна катастрофа стана и във Великотърновско.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!