Не оставайте автомобилите си без надзор дори за секунда. Това апелират органите на реда.

През последните дни все по-чести започнаха да стават случаите на кражби от коли, които са били оставане отключени. Когато ви се налага да слезете от возилото дори за малко, проверявайте прозорците и дали е заключено, предупреждават още органите на реда.

Служителите на Първо районно управление в Бургас са задържали 20-годишен младеж, които извършил серия от именно такива кражби, пише "Флагман". 

Михаил Симеонов се просегнал през отворения прозорец на автомобил, който бил спрян на ул. „Чаталджа”. Той лесно успял да стигне до скоростния лост, където се намирала сумата от 70 лева.

Няколко дни по-късно разиграл същата сцена, но този път мишената му била таксиметров автомобил, който бил спрял на ул. „Индустриална”. От таксито Михаил задигнал 42 лева.

Крими проявите на бургазлията обаче не спират дотук. Той е задържан и за кражба на мобилен телефон , който издърпал от ръцете на 38-годишна жена.

Цялостната работа по документиране на престъпната дейност на мъжа продължава от служители на Първо районно управление в Бургас.