Районен съд-Гоце Делчев потвърди глоба от 2000 лева на жена, която подала лъжлив сигнал за инцидент на телефон 112. Наказателното постановление срещу подсъдимата с инициали Т. М. е издадено от началника на полицията в общинския център.

На 18 декември 2016 г. около 01:30 часа от жилище на улица в града, от мобилен телефон жената се обадила на телефон 112, че приятелката й Янка Петрова е бита и е в тежко състояние. След подаване на сигнала към посочения адрес веднага тръгнали дежурните полицаи.

Тъй като предварително посоченият адрес се оказал неверен, полицейските служители отишли в дома на жалбоподателката и заедно с нея отишли на допълнително уточнения от нея адрес. Но и там се оказало, че няма пребита и пострадала жена. Янка Петрова се оказала жива, здрава и невредима. Затова на авторката на фалшивия сигнал е съставен акт, а по-късно е издадено наказателно постановление с глоба от 2000 лева.

Санкционираната неврокопчанка се опитала да оспори в съдебна зала наложената й санкция, с мотив, че е завишена, а тя е безработна.

Решението на магистратите може да се обжалва от страните пред Административен съд-Благоевград.