Четири семейства от Стралджа, Ямболско, отбелязаха 50-години семеен живот в местното читалище”Просвета”, съобщи кореспондентът на БЛИЦ. Марина и Тодор Кондови, Руска и Петко Петкови, Йорданка и Велчо Ватракови, Петра и Стефан Стефанови сключили брак през 1958 година, когато в регистъра се разписали общо 101 семейни двойки от Стралджа. До днес те твърдят, че създаването на семейството е щастие, но и отговорност, която се носи през целия живот.
Да споделят радостта на юбилярите, да се заразят от тяхната любов в ритуалната зала на общината пристигнаха техните деца, внуци, роднини и приятели. Затова и в поздравлението на кмета Митко Андонов заедно с пожеланията за здраве и още дълги години съвместен живот, имаше препоръка побелелите и помъдрели “младоженци” да посъветват младите, че “ за да бъде щастлив човек са му необходими много малко неща: хляб и дом, вода и огън, любов и свобода. И разбира се деца, които да осмислят всичко останало”.
Мило и трогателно прозвучаха поздравленията към семействата от техните наследници, в които имаше гореща благодарност за грижите и възпитанието, за ласките и топлината на дома. И уверението, че родовете ще бъдат продължени, че огънат в домашното огнище ще продължава да свети и топли.
В най-тържествения момент семейните двойки бяха поканени да минат под арка от цветя, след което подписаха Договор за съвместен щастлив живот и до диамантена сватба.
Марина Шиварова, БЛИЦ