82 години обща присъда при строг режим и над 145 хил. лв. неимуществени щети ще трябва да заплатят петимата полицаи, подсъдими по делото за убийството на Ангел Димитров - Чората, извършено на 10 ноември 2005 г.
18-годишна присъда получи майор Мирослав Писов, а всички останали получиха по 116 години.
Бурно недоволство сред близките на подсъдимите предизвика решението на Темида. Дюдюкания се чуха при обявяването на присъдата. Роднините на полицаите обвиниха журналистите, че са манипулирали процеса и се получи леко спречкване с представители на медиите. Присъдата може да се обжалва в 7-дневен срок, като адвокатите на осъдените полицаи заявиха, че ще оспорват поредното осъдително решение.
Ангел Димитров-Чората бе убит на 10 ноември 2005 г. в Благоевград при полицейската операция „Респект”. През ноември миналата година съдът постанови 19 години затвор на майор Мирослав Писов, а на капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски – по 18 години лишаване от свобода. Делото отново се гледа на първа инстанция от Софийския военно-окръжен съд, след като на 20 февруари т.г. Военно-апелативният съд отмени присъдите, постановени на 9 ноември 2007 г., и върна делото за ново разглеждане. / Милан Николов, БЛИЦ