Ад по пътищата! Автобуси си зарязаха пътниците на жп гари, спасиха жена в напреднала бременност
119 души са извозени от Горна Оряховица, влак престоя пет часа на Завет Дъскотна
Истински ад по пътищата е настанал днес заради влошената метеорологична обстановка в страната. Заради невъзможността да продължат, шофьорите на няколко автобуса са оставили пътниците си на жп-гари.
"На практика БДЖ днес е единственият транспортен спасител в този снежен ад, автобусни компании не са могли да стигнат до Варна. На Горна Оряховица са били свалени хората от три автобуса. Оказа се, че трябва да се прикачи още един вагон, за да могат да бъдат извозени всичките", разкриха пред БЛИЦ от железопътната компания.
Нейни служители са успели да спасят жена в напреднала бременност, която също е била сред свалените от автобуса пътници.
"Точно тази сутрин показахме, влаковете се оборудват с вълнени одеала и баки с чай и първата работа е била да се спаси жената, била е увита с одеало, за да не измръзне", разказаха още от пресцентъра на БДЖ.
От там споделиха и друг случай от днес - 14-годишно момченце е било свалено от автобуса и след това се наложило да го издирват, защото детето се притеснило, че няма пари да си плати билета за влака.
"Това, което ни бе съобщено като последна информация - 119 души са били извозени от Горна Оряховица. В Търговище свалени от автобус пътници са се качили на бърз влак, хубавото е, че всички са успели да си намерят места, защото това е била композиция, в която билетите се разпространяват предварително", съобщават от БДЖ.
Оттам разкриват и кой е бил най-големият проблем, с който се сблъскали служители на компанията:
"Вътре, в самите им електрически системи е влизал сняг и това е попречило на движението. Например влак престоя пет часа на гарата в Завет Дъскотина между Карнобат и Варна, локомотивът е трябвало да си пробие път до там.
Авариралите влакове вече пътуват, имало е проблем с контактната мрежа във влака между Сливен и Карлово, който е продължил шест часа. Всеки от тези проблеми се решават, хората продължават да бъдат извозвани", увериха от БДЖ.
Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ
Последвайте ни
Работи се по отстраняване на повредата Авария на магистрален топлопровод спря топлоподаването в "Люлин" 3, 4 и 5, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
КАК НЯКОГА ТАТО УСПЯВАШЕ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ВСИЧКО - ЗА СНЕГОПОЧИСТВАНЕ, ЗА СИГУРНОСТ, ЗА ЯЗОВИРИ, ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ЗА ЕНЕРГЕТИКА...АБЕ ЗА ВСИЧКО. ЗА ОТВОДНИТЕЛНИ СИСТЕМИ? ЗА НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ? ЗА НАРОДА, ЗА ДЕЦАТА И КУЛТУРАТА. КАК УСПЯ ДА ПОСТРОИ ШЕСТ АТОМНИ БЛОКА? А ТИЯ СЕГАШНИТЕ КОПЕЛЕТА ЕДИН ЕДИНСТВЕН НЕ МОГАТ ДА ПОСТРОЯТ. НАПРАВИХА 10 КМ. НАКЪДРЕНА МАГИСТРАЛА И СЕ ПОСРАХА ДА СЕ ФРЪЦКАТ. НИТО ЕДИН ЯЗОВИР НЕ ПОСТРОИХА, НИТО ЕДНО РАБОТЕЩО ПРЕДПРИЯТИЕ. 26 ГОДИНИ САМО КРАДЕНЕ. А ПАСТИРКАТА?!!!! УЖАС! СРАМ! СРАМ! СРАМ! ТОВА ЛИ Е ГЛАВАТА НА НАЦИЯТА? КЪДЕ Е ТАТО, КЪДЕ Е ТОЗИ СМЕШНИК? НЕРДЕ ЯМБУЛ, НЕРДЕ СТАМБУЛ КАЗВА НАРОДА В ПОДОБНИ СЛУЧАИ. СРАМ ЗА ВАС КРАДЛИВИ ДЕМОКРАТИ. НЕ МОЖЕТЕ НА ТОДОР ЖИВКОВ НА МАЛКИЯ ПРЪС ДА СТЪПИТЕ ПО РОДОЛЮБИЕ. ПРОДАЖНИЦИ! КАЗАХ !!! www.balgariq.cf/cummunism.html
Работи се по отстраняване на повредата Авария на магистрален топлопровод спря топлоподаването в "Люлин" 3, 4 и 5, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Предполагам под името "Тато" визирате "Бай Тошо". Той така добре се грижеше за язовирите, че през 1966 г. издави почти до крак населението на врачанското село Згориград (мир на праха им). Така грижливо опазваше здравето ни, че за да угоди на господарите си не позволи на хората от Гражданска Отбрана да си свършат работата и да ни предпазят от радиоактивното замърсяване след като гръмна бомбата за евтин ток в Чернобил. Така добре се грижеше за сигурността, че нарочно разяри турците и те започнаха да слагат бомби във влаковете, по гарите и на черноморския плаж. Така добре се грижеше за енергетиката, че кварталите и селата ни мигаха като дискотеки, а всеки обект на ЦК и УБО предвидливо беше снабден с дизелгенератор, който се ползваше ежедневно. За 35 години не успя да направи изцяло магистралата от София до родното си село. Помня как сутрин чакахме на опашка пред млекарницата да дойде ифата от която млекарят да разтовари мръсни пластмасови кални легени с плуващи пликове прясно мляко в тях. След заплащане на цената от 35 стотинки и изваждане на такъв плик от легена, от дупките му започваше да шурти мляко на струйки във всички посоки. Опитът за преваряване на това мляко в по-голямата част от случаите зъвършваше със извара или храна за свинете на кварталния свинар, защото беше заразено с бактерии. След това се редяхме на друга опашка – пред хлебарницата, където чакахме друг камион да докара от хлебозавода глетав хляб, по 30 стотинки за кг. В оня хубав социалистически хляб често имаше миши изпражнения и фасове, а понякога и други "късметчета". Киселото мляко и тогава беше в пластмасови кофички, само че беше от полистирол трето качество и затова се пукаха. И чушки помня. . . и домати. . . и краставици – по два типа. В държавния "Плод и зеленчук" "даваха" подхвърляни и подритвани такива, които ставаха само за храна на свинете. Добре че бяха кооперативните пазари, където частниците продаваха качествени зеленчуци. В училищните лавки тогава (80-те години) прясното мляко се приготвяше само от сухо мляко, защото "пастьоризираното" в плик бе неизползваемо поради нехерметичната опаковка и лошата хигиена. Сухото мляко тогава беше българско производство, в пакети от метализирано фолио и беше наистина качествено. Кашкавалът не беше един, а цели два вида. Единият вид беше зрял и качествен, който можеше да се панира и друг, недозрял, който след загряване лепнеше и се разтягаше като дъвка и от който в бюфетите и училищните лавки правеха сандвичи с кашкавал по 20 стотинки парчето. Имаше и санвичи с кайма, които навсякъде струваха кръгло 30 стотинки. Общото на сандвичите с кашкавал и кайма беше еднаквия размер – тънка половин сантиметър филия и тънък прозиращ слой кашкавал или кайма. В сравнение с огромните днешни принцеси с кайма и кашкавал онези бяха поне три пъти по-малки на грамаж. В обектите на УБО, естествено се доставяше кашкавал само от първия тип, а в магазините беше въпрос на късмет на какво ще попаднеш. Бирата също беше два типа. Дефицитният и качествен тип беше бира в бутилка с етикет на който е отбелязана дата на производство и посочена трайност. С такава бира зареждаха обектите на УБО и ресторантите. Масовият тип беше бира в бутилки без етикет и без никакви означения. Хората (народонаселението) подбираха първо зелените бутилки, защото се виждаше добре дали в тях има утайки и буболечки, каквито се намираха често. Кафето пък търгашите връзкари често кръщаваха с хинин и веро.
ами ако прехвалените гербери бяха пуснари 3000 снегорина, нямаше да има проблем, ама те са само на хартия, но пък парите са ги взели РЕАЛНО!!!
Така е при демокрацията !
Правешки гений абе глупако като ти харесва сега повече яж ГМО плодове и зеленчуци , слагай си палеца като бандит пред болницата и тогава влизай вътре , работи като бял роб без да ти плащат по 5-6 месеца, умирай защото не можеш да си платиш операцията , ходи без зъби защото заплатата не ти стига за да ги направиш , стой на студа защото тока ти е колкото една месечна заплата, остани без дом защото не си платил кредита на банката и съдия изпълнител ти го отнема , реви защото цигани изнасилили щерка ти, скуби си косата защото сина ти краде за да си купи наркотик , още много глупак ли си или глупачка а помисли един ден къде и как ще караш старините си след като децата са ти литнали прокудени в странство. Тогава мисли и дрънкай глупости как се пукала кофичката с кисело млеко. Дано това което ти писах ти се сбъдне и тогава и кажи много ли си доволен че най големите глупаци в България ти окрадаха милиони които всички ние до три поколения не можем платим.
До АТИЛА Освен това Тато се грижеше всяка година първият сняг отново да ни изненада без да сме подготвени за него, не пропускай такива важни подробности ! Другарят Живков и Партията мислеха за това животът на хората да бъде пълен с изненади !
ТАТОва е положението другари, грешка няма, хехехехе... !
Като си започнал, карай без да изопачаваш, приятелю. И аз съм расла в този период и не помня да съм яла глетав хляб, който впрочем беше 3 вида - бял, добруджа и типов, но беше от брашно! Млякото беше мляко, кашкавала и сиренето също, колбасите и те. Много важно, че сега има н-броя кашкавал, като що-годе качествения гони 20 лв. Колко хора според теб могат да си го позволят? Месото и колбасите-също. Нямаше клошари и просяци по улиците, онези, не интегрираните работеха, имаше здравеопазване, децата не висяха по кафетата и пред компютрите, а се занимаваха със смислени неща. Сега растат неграмотни и невежи, а кумирите им са поредната нашумяла чалгаджийка и индивид, който не може да говори, но кара поне С-класа.
,,ПРАВЕШКИЯ ГЕНИЙ,, ТИ БЕ МИНДИЛ,КОГА СИ ЖИВЯЛ И КЪДЕ? КИСЕЛОТО МЛЯКО БЕШЕ В БУРКАНЧЕТА ОТ 500 МЛ. И БЕШЕ МЛЯКО. ПРЯСНОТО,НЯКОГА ИМАШЕ ПУКНАТИ,ДА, АМА НИКОЙ НЕ ТЕ БИЛ ПО КИТАРАТА ДА ГО КУПУВАШ.Хляба бил длетав казваш,беше щото го носеха врял,току що изпечен.Такъв хляб нито се реже,нито се яде,чака се да изстине,опечи си сам и виж резултата. колбасите бяха 6-7 вида ,ама от месо,луканка-един вид ,от месо,кашкавал два вида-истински беше,казваш разтягал се като дъвка...радвай се,това означава че е истински.Сега има сто вида колбаси и луканки,ама в кои има месо?Дано имаш късмет да влезеш в месопреработвателен завод.....чисто,свети,ама къде е месото? или откъде е?от Испания,Франция и откъде ли не.Този по-горе,над мен, хубаво те е посъветвал да не изопачаваш. Не е било идеално,но това сегашното,е отврат.
Живял съм в София по време на зрелия социализъм в най-презрелия му стадий - 70-те и 80-те години. Кисело мляко в стъклен буркан по онова време все още можеше да се купи само в провинцията. Имаше даже още по-добро овче кисело мляко в глинени делви, но се произвеждаше в ограничени количества и бе предназначено за зареждане на обектите на УБО – резиденциите и кухните готвещи безплатни манджи за АБПФК. Продукцията на фабрика "Сердика" беше единствено в пластмасови кофички, подобни на днешните но често от долнопробна пластмаса, точно както съм написал. Имаше и едно подсладено кисело мляко – Снежанка, което беше нещо като деликатес за децата заради отличаващия го сладникав пластмасов вкус. За да си купим хубав истински хляб ходехме до някое от съседните села, където старите, останали от царско време фурни все още работеха. Във софийските хлебозаводи още тогава правеха подобен на днешния дунапрен, само че с екстрата "късметчета" и неопакован, така че предишните купувачи в хлебарницата да си бършат ръцете в него, проверявайки го дали е мек. В малотрайните колбаси "Родопите" бяха започнали да блъскат соя още през 80-те, много преди избухването на "демокрацията". Всеки който е работил в такъв завод и всеки алерголог от онова време може да го потвърди.