Брат и сестра пловдивчани са арестувани при спецоперация на Криминална полиция в петък следобед в Кючук Париж, предава TrafficNews.bg. Акцията е започнала на кръстовището на бул. "Македония" и "Скопие" , когато за проверка е спрян автомобил "Рено Канго". В него са задържани двама пловдивчани на възраст 28 години. В него са намерени няколко грама марихуана, които той купил минути по-рано от дилъра си Иван Гановски.

Непосредствено след това ченгетата арестуват 23-годишния рокер Гановски и 27- годишната му сестра Мария.

Първоначално Гановски успял да се изплъзне и заличил следите в дома си. Полицаите намерили само найлонови торбички със следи от марихуана. В дома на сестра му, в кухненски шкаф и в хола, наркоченгетата открили  близо 140 гр. марихуана.

Случаят е докладван на Окръжна прокуратура, където е образувано досъдебно производство. Един от задържаните е освободен и разпитан като свидетел, а мярката за неотклонение на сем. Гановски и третият арестуван - Александър Попов е удължена със 72 часа. 

Днес Окръжен съд остави Иван и Мария зад решетките. Защитата им поиска по-леки мерки като се опита да умилостиви съда с факта, че жената има малко момченце на 2 години. Наблюдаващият прокурор Тодор Павлов обаче поиска те да останат в ареста, акцентирайки върху малкия, но много печеливш "семеен бизнес", който двамата развивали от доста време. Срещу Гановски има обвинение, че е управлявал пистовия си мотор дрогиран. 

Има информация, че двамата системно са продавали  "трева" и са имали доста клиенти рокери.