„Сутрешните температури в страната са между 5 и 10 градуса. Започнахме април с приятно време. Очаква се обаче промяна, която често ще ни напомня, че е пролет. Ще има валежи и гръмотевични бури”. Това заяви в ефира на „Събуди се” синоптикът Анастасия Стойчева.

До около 20 април времето ще бъде променливо. След това обаче също няма да можем да се насладим на трайно затопляне и слънчево време.


По думите й в неделя ще има доста валежи – особено над южните и източните райони. Това се дължи на Средиземноморски циклон, който ще премине над Балканите.

"Ще има и много гръмотевични бури в неделя. Значителни валежи в Южните и Югоизточните райони. В понеделник валежите бързо ще спрат. Облачността от запад ще се разкъса, но температурите ще са доста по-ниски. В Софийското поле дъждът ще премине в сняг", прогнозира Стойчева. 

"Към средата на следващата седмица е следващият процес, при който очакваме валежи", каза тя.

"Ако вчера температурите бяха 23-24 градуса, то утре ще са между 3-8 градуса, а в Софийско около нулата. Очаква ни доста голямо понижение на температурите и значително понижаване", заяви синоптичката. 

"При всички случаи това застудяване ще доведе до задържането на онази хубава пролет, която очакваме. Тя ще дойде към края на месеца", обеща Стойчева. 

Според нея ходенето на планина през тази неделя не е добра идея. Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.