До дни може да стане ясно всичко около управленската коалиция. По думите на социолога Андрей Райчев имаме нещо готово този път. Това заяви той "Тази сутрин" по bTV.

В характерния си стил Райчев се изрази метафорично и намекна, кой разбира от самолети и е в основата да се  сглоби управленската коалиция. Ще се еманципират ли Петков и Василев от Румен Радев?

"Този път самолетът е добре сглобен и може да излети" - така според Райчев ще излезем от революцията, която започна преди година и половина от фонтана пред президентството.

Социологът отхвърля възможността да има нови избори скоро, защото има натиск от хората да се състави правителство, и умора отново да се гласува.

Райчев обърна внимание и на препъни камъните в тази спойка за управление: "Опитват се да съединят лявото и дясното. Това се видя при Мая и Триото, но те се  срамуваха един от друг". 

При тандема Кирил Петков и Асен Василев се вижда, че те не се срамуват. Видно е, те са десни хора с леви цели и имат бързи реакции на умели бизнесмени - така Андрей Райчев очерта профилите на двамата от "Продължаваме промяната".
 
"Тандемът Петков и Василев, при тях няма доминация. Петков е по -харизматичен.  Но интересното е как ще балансират между лявото и дясно , и Слави Трифонов, който не е най лекия характер", продължава да се чуди Райчев.

Ако погледне назад в историята  коалицията "Борисов 2" вкара всички партии в управлението без БСП. Андрей Райчев припомня, че и там е имало дълги преговори, а Бойко Борисов беше изпратил три дами да преговарят. "Добре тръгна с широка основа, но се разпадна от крилата към центъра. Така ще стане и тук с Петков и Василев" - прогнозира социологът Андрей Райчев