Ангел Бончев-младши навести родителите на своя баща - Величка и Бончо Аврамови, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Ловеч.
Юношата е по-малкият син на Бончев-старши. Първородната мъжка рожба на вече бившия шеф на ПФК "Литекс" се казва Бончо, той е от първия му брак и в момента е сред водещите ни състезатели по мотокрос. В момента двамата му наследници живеят отделно и под охрана предвид тяхната сигурност. Бончев-младши посетил баба си и дядо си с цел да им вдъхне сила и смелост с оглед на нечовешкото изпитание и напрежение, на които двойката възрастни хора са подложени около драмата с цялата фамилия.

Контакт по телефона установили и майките на Ангел и Камелия Бончеви. Величка Аврамова и Пенка Апостолова се чули по телефона. Първата е майка на Бончев, а втората - на неговата съпруга. Двете се опитали да си вдъхнат една на друга кураж, но в повечето време единствено риданията им огласяли слушалките. "Плачем, какво друго да правим! Пак събираме информация само от медиите. Неизвестността около съдбата на Камелия, както и мисълта какво могат да й сторят похитителите, ни горят като живи въглени. Разбиха семейството на доброто ми момче", простена пред наш екип Величка Аврамова.
В същото време официални институции от региона продължават да отричат слуха, че Ангел Бончев е настанен за възстановяване в родното си землище. Кметицата на ловешкото с. Микре Павлинка Стойкова отрече да знае, че ексфутболният бос се лекува в бащината си къща. Водещ психиатър от Ловеч също отхвърли версията Бончев да е на психолечение в областния град. От ОДП-Ловеч потвърдиха неговите думи и допълниха, че Бончев би бил много уязвим, ако бъде прибран в града на р. Осъм или в неговите околности.
Междувременно в Ловеч плъзнаха 3 хипотези - от тях първата е, че ексшефът на ПФК "Литекс" е поставен под контрола на психиатри в жилище на тъща си в Софийско, втората е, че е изпроводен за лечение в чуждестранна психоклиника, а третата е, че квартирува в 5-звездното ловно стопанство "Бялка", западно от Ловеч. Някогашният любим ловен резерват на Тодор Живков днес е собственост на "Литекс комерс" АД. Нито една от тези хипотези обаче не е потвърдена от отговорен източник.
От дни в ловешките кафенета се върти и прорицанието на местна ясновидка, че в момента похитителите подлагат Камелия Бончева на тежки страдания, а за да не се чуват виковете й били овързали с лента и устата й. Нейните думи обаче се посрещат скептично, след като преди повече от месец тя предрече, че Ангел Бончев ще бъде открит мъртъв. "Изписаното и изговореното по адрес на моя син от някои люде ме кара да се замислям дали тези хора имат майки?", коментира кратко Величка Аврамова. /БЛИЦ