Професията "професионален протестър" набира все по-голяма популярност на различни места в страната. На национално ниво се държи от кръга Капитал на подсъдимия бизнесмен Иво Прокопиев. Тя започва да пробива и местно ниво.

Такъв пример е Елин Пелин, където с организиране на дюдюкане и протести се опитва да се докопа до местната власт Ангел Славчев, коментират жителите. Той е кандидат за общински съветник. Местните обаче трябва да знаят неговото минало.
 
Самият Николай Бареков твърдеше, че е човек на избягалия банкер Цветан Василев, който фалира и източи банката КТБ. Славчев беше заместник на Бареков в партията "България без цензура" и беше изгонен със скандал.
 
Той участваше в младежкото обединение на "Русофили" като национален координатор. Това сдружение защитава руските интереси в България. Неслучайно Ангел Славчев оглавяваше шествията срещу добива и проучванията на шистов газ в България, които искаха да правят европейски и американски компании.

Навсякъде се говореше, че протестите са организирани от руснаците, защото искат да държат влиянието си в България със скъпия руски газ. А не да бъдем независими от техния газ. На всичкото отгоре Славчев е членувал в партия „Българската левица“.
 
После бореше скъпия ток, монополите и частните съдебни изпълнители. Благодарение на които падна кабинета и дойде на власт правителството на БСП и ДПС, начело с Пламен Орешарски. По едно време даже яхаше и протести заедно със зелените Тома Белев и Асен Генов. Естествено нищо не направи. Сега вече е и експерт по киберсигурност покрай атаката на НАП. 
 
Сметките показват, че през 2014 г. до края на месец май във фирмата на Ангел Славчев са постъпили над 850 000 лева, твърдеше Николай Бареков.