Агресията от страна на „защитниците на бездомни кучета“ буквално изригна като вулкан в социалните мрежи след публикация на 24rodopi.com под заглавие „Куче-касичка“ – има ли „бизнес“ с животни?!“.

В нея бе разказана историята на кърджалийка, която поискала от доброволци да й върнат раненото от шофьор куче, за което те бяха започнали дарителска кампания. Доброволка обаче отказала това да стане, пораждайки съмнения за нечиста употреба на средствата, които от години сърцати хора пращат за спасяване на животни.

В същото време фондация на британски гражданин, който също се включва в набирането на пари за доброволци, изригна срещу кърджалийката, която просто си поиска кучето, което отглежда в двор на фирма още от самото му раждане.

„Ти си много известна тук в Обединеното кралство като гадна кучка. Разпространявайки жлъч към безмозъчните, които ти вярват. Постнал съм детайли, за да видят хората теб и какви зли лъжи казваш. Твоята компания също ще бъде известна след като ние се свържем с нея. Ние транспортираме кучетата безплатно. Жените, за които говориш, никога не са питали за пари.

Ти, ревнива краво, ходи се шибай и така си избивай комплексите. Ще се видим скоро“, отправи послание към кърджалийката, която просто си поискала от доброволците кучето, британецът Греъм Роу.

„Тази жена причинява щети на кучетата, които ние спасяваме. Тя се опитва да вземе пари за себе си. Какъв долен лъжец...“, твърди британецът, който развива дейност с Graeme's dog rescue fundraiser "Because we care", организирайки и кампании за набиране на средства към една от доброволките в Кърджали.