Николай Стайков, Грета Ганева, Мирослава Петрова, София Желева и Йордан Карабинов. Това бяха доскоро „лицата“ на поредното НПО, щедро финансирано от „Америка за България“. Всички са приближени на Иво Прокопиев и партията на Христо Иванов „Да, България“.

Стайков е бивш журналист от „Капитал“ и виден „протестър“, Мирослава Петрова присъства на регистрацията на „Да, България“ в съда, Грета Ганева е бивш политик и неуспял депутат от Реформаторския блок, а Лилия Рангелова е член на „Европейска Гражданска Инициатива за Медиен Плурализъм“ която платформа пък е създадена от организацията „Европейски алтернативи“, финансирана от Джордж Сорос.

От месец март тази година новите фигури в „Антикорупционния фонд“ са Бойко Станкушев и Филип Гунев, и двамата „десни“ активисти – единият бивш член на СДС и „Подкрепа“, журналист от БНТ и доскорошен медиен съветник на подсъдимия Николай Ненчев – бивш министър на отбраната, а другият, Гунев, пък е зам.-министър на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков и второто правителство
на Бойко Борисов (при което МВР се оглавява от Румяна Бъчварова), както и дългогодишен експерт в Центъра за изследване на демокрацията, финансиран също от Сорос. Филип Гунев се оказа и крупен депозант във фалиралата КТБ, с близо 100 000 евро влог.

Още току-що създаден през 2016г., „Антикорупционният фонд“ получава веднага грант от 902 960 лева от „Америка за България“. Ако приемем, че 8-те служителя на НПО-то (колкото са заявени в НОИ) получават средно по 2000 лева на месец заплата, то този грант от близо милион лева, ще им стигне да се издържат поне още две години.

За „професионализма“ на грантаджийската организация говори сам по себе си факта, че в „Апартаментгейт“ „Антикорупционния фонд“, както и осигуреният му медиен съпорт от кръга „Капитал“, удобно премълчаха обстоятелството, че най-фрапиращият случай на придобиване на апартамент, много под пазарната му стойност, е този на съпругата на Лозан Панов.

За 902 960 лева, колкото са получили от 2016г. досега, Николай Стайков и компания все пак можеха поне да проверят цялата партида на „Артекс“ в Имотния регистър, както и да поискат оставката на председателя на ВКС, щом претендират за морал.

Като не го направиха, и за слепите стана пределно ясно, че Джордж Сорос си е създал още една НПО-бухалка на повикване, която е и ще бъде щедро финансирана, за да удря избирателно и да прикрива далаверите на приближените на Прокопиев магистрати и политици.