За трета поредна година най-награждаваната българска марка вина на международни конкурси -  Kabile, ще подкрепят празниците на изкуството „Аполония“. Артфестът се провежда за 35-и път и ще включи 70 събития във всички жанрове. Събитието ще събере всички фенове на изкуството в периода 29 август – 7 септември.

По традиция отново за домакин е избран Созопол – място, където древното среща съвременното. Именно на това залага и марката вина Kabile. Организаторите очакват различните мероприятия да привлекат над 18 000 души в античния град.

Тази година със специална дегустация на Kabile ще започне голямото откриване на 35-тото издание на феста на 29 август и спектакъла на най-престижната българска съвременна танцова трупа – Балет Арабеск. Специален акцент в програмата е първият майсторски клас на българската оперна певица Александрина Пендачанска.

Събитието ще се проведе от 25 до 30 август във ваканционно селище "Санта Марина".

Майсторският клас ще завърши с концерт на оперната прима на 30 август в Созопол, на който гостите ще могат да опитат серията Kabile.

Отново с чаша вино в ръка ще се насладим на изпълнението на танго цикъла „Четирите годишни времена на Буенос Айрес“ от Астор Пиацола на 31 август. 

Именно Пиацола е автор на известното танго от филма „Усещане за жена“ с емблематичното изпълнение на Ал Пачино. Вино ще се опитва и преди постановките на „Празникът“ на Явор Гърдев на 1 август и „Любовникът“ с участието на Деян Донков на 5 септември.

„Любовникът“ е една от хитовите премиери на Народния театър този сезон.

Специална игра с награди за публиката са приготвили от „Вила Ямбол“ и техните Kabile за премиерата на втория албум на маестро Живко Петров на 30 август. Четири години след дебютния си соло пиано албум After 4 маестрото издава втория си солов проект – Ten, наречен по броя на пиесите, включени в диска. На 5 септември концертът на Биг бенда на БНР също ще бъде подкрепен от серията вина. 

Kabile са кръстени на древното тракийско селище Кабиле и са създадени в знак на почит към традициите на региона във винопроизводството. Технолозите във винарната вярват, че именно древното наследство, останало по тези земи, им помага да създадат вкусни и висококачествени напитки. Именно затова на етикета на бутилката е изобразена тракийската богиня Кибела, покровителка на природните сили по тези земи.

Смята се, че в античността именно печати с нейния лик са поставяни на тракийските вина, за да се гарантира качеството им. Не е случайно, че откакто е на пазара, марката Kabile е най-награждаваната на световни конкурси. Само от началото на тази година вината Kabile са спечелили общо 20 отличия навън.