Благотворителни проекти и социални инициативи в общо 10 различни категории получиха официално признание в шестото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце" на списание и клуб Business Lady и списание Bulgaria Business Review.

Церемонията се състоя на 21 януари 2020 в София.

Представители на частния сектор, медиите, политиката и неправителствените организации бяха наградени за усилията си да организират и популяризират различни каузи със социален и обществено значим характер.

Фондация „Нашият дом е България" грабна отличие в категория „Проекти с културен и образователен характер", за се беотрицателните усилия на арх. Пламен Пламенов Мирянов в изработката на книги и видео проекти, представящи богатствата на родината и визуализиращи
значимото литературно наследство на България.

Фондацията на младия архитект Мирянов създава десетки образователни клипове за учебната програма на МОН, инициативи за съхраняване и обновяване материалната база на национални паркове и създаване на културни събития с образователен и патриотичен характер, представящи художествено слово пред ученици и студенти. „Всяко изкуство, в което отдаваме нашия талант, трябва да служи на човека и на обществото, а не на нашето его -споделя арх. Мирянов.

И добавя: „Аз вярвам, че всички възможности, способности и таланти са ни дадени от Бог. Наш дълг е да работим с тях, да ги преумножаваме и да ги използваме за благоразвитието на нашето общество, да сме социално ангажирани и да правим живота на хората около нас по-добър, красив, здравословен и смислен. По този начин ние изпълняваме Божията во ля."

Арх. Мирянов добави, че е грешно движещата сила на добротворците да са аплодисментите и признанието. Затова призова да правим добро, без да търсим слава! Младият творец е категоричен, че усилията на фондация „Нашият дом е България" да се върне вярата в доброто в обществото ни ще продължат и в бъдеще!

В края на церемонията той изрецитира и няколко стиха от стихотворението „Съзерцание" на Иван Вазов по повод 170-годишнината от неговото рождение.

По време на наградите бе проведена и първата конференция „Златните сърца говорят".Организаторите на едни от най-успешните каузи споделиха опита си от кампаниите, които са организирали.

Арх. Пламен Мирянов завършва френската езикова гимназия в София през 2007 г. с отличен успех. Същата година е приет в УАСГ, специалност .Архитектура", и се дипломира през 2013 п, катедра „Интериор и дизайн". От 2008 г. работи като интериорен дизайнер - стажант в APTEKC ПРОЕКТ ЕООД, а през 2017 г. става и ръководител на APTEKC ПРОЕКТ ЕООД. Участва във всички проекти на строително-инвестиционната компания APTEKC ИНЖЕНЕЕРИНГ АД.

Създател е на философията и концепцията на всички сгради на компанията, както е и автор на дизайнерските разработки и визиите им. От 2018 г. работи интензивно с дизайнерското бюро на ЗАХА ХАДИД в Лондон.

През 2016 г. инициира национална кампания „Нашият дом е България" с цел издигане националното самочувствие и дух на българите, популяризиране красотата на родината и съхранение на националните традиции, фолклор и културата на България.

Страстта и любовта, с които работи, не остават незабелязани и не след дълго дават и своите резултати.

- 2018 г. Награда „Златно сърце" на списание и клуб Business Lady в категория „Патриотични дейности" на фондация „Нашият дом е България". - Първа награда за жилищна архитектура с проект „Диамант" на националния конкурс „Сграда на годината". - Организиране на най-голямото хоро на Седемте рилски езера.
- Организиране на „Балон фест Казанлък" - полети над яз. Копринка.
- Първа Награда от Международния Тур филм фест -България „На източния бряг на Европа" за най-добър филм
„Магията на българската роза".
- Награда от списание и клуб Бизнес лейди за „Инвеститор в християнските и морални ценности на обществото".
- Модератор на Multilingualism - united in diversity в Брюксел по повод Деня на славянската писменост - 24 май.
- 2017 г. Първа награда за жилищна архитектура с проект „Летера" на националния конкурс „Сграда на годината".
- През същата година получава наградата .Достоен българин" на инициативата .Достойните българи" на вестник „24 часа" и БНТ.
- 2016 г. Основаване на фондация „Нашият Дом е България".