"ПГ ГЕРБ - СДС внесе необходимите подписи за създаване на анкетна комисия за установяване и проверка на закоността при изграждане на всички обекти, находящи на територията на лесопарк "Росенец", както и всички действия от лятото на миналата година, предприети от представители на политически сили и НСО", това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ на трибунка в Народното събрание (НС).


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"Предлагаме временната комисия да изисква и анализира всички документи, свързани с вземане на решение от конкретни длъжностни лица, да е съставена на паритетен принцип, включително и председател на комисията. 


Нашата категорична позиция е, че истината трябва да стане известна на всички български граждани.

В последните месеци имаше партии, които построиха предизбораната си кампания във връзка с акостирането на плаж "Росенец". Сега е време да покажем всички, че не се страхуваме от отговори.

Борисов извънредно за летния преврат на "Росенец", мажоритарния вот на Слави и драмата с НОЩ! ВИДЕО

Затова сме инициатори на тази анкетна комисия. За разлика от "Демократична България" ние имаме повече от 48 подписа и внасяме предложение за тази комисия. Следете как ще гласуват останалите парламентарни групи", поясни Атанасова.


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"ПГ ГЕРБ - СДС изпрати покана на ПГ на "Демократична България" в изпълнение на чл.99 от Конституцията за разговори днес в 16.00 часа в зала "Запад" на НС. 

Искаме  публичен и прозрачен политически дебат", категорична бе Атанасова.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес и премиерът в оставка Бойко Борисов, който на излизане от болницата, където бе опериран, заяви, че днес ГЕРБ ще проведат разговори с ДБ, а утре с "Има такъв народ".

Освен това лидерът на ГЕРБ хвърли бомба като обяви, че ще влезе в президентската битка, но и предупреди, че готвят капан на Слави Трифонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!