Новата сграда на Автоцентъра „Овердрайв”, съвместен проект на „Ренесанс” АД, дъщерно дружество на „Овергаз”, с архитект Раймондо Флакомио, грабна престижната награда „Сграда на годината 2008” в седмото издание на едноименния конкурс, в раздел „Търговски сгради”. Церемонията се проведе на 15 декември 2008 година, в Народния театър „Иван Вазов”.
Автоцентърът покри високите изисквания на журито, заради модерния си дизайн и енергийната си ефективност, както и за уникалната си хармония с околната среда..
Архитектурната концепция на търговската сграда е изградена според дизайна на модерния автомобил. Погледната отдалече, фасадата й напомня детайли на автомобил, във вътрешния интериор са вградени редица строителни елементи, наподобяващи автомобилни части, а цветът е графитно черно и червено – характерните цветове на автомобилните спортове.
Първата копка на „Овердрайв” беше на 16 април 2007-ма година, а 19 месеца по-късно, на 20 ноември 2008-ма, сградата беше завършена. Днес Автоцентърът се простира на терен от 5000 квадратни метра, като разгърнатата му застроена площ е 4200 квадратни метра.
Търговската сграда на годината-2008 вече отвори вратите си за посетители и клиенти. Автоцентърът се намира на адрес „Цариградско шосе” 272, на първия километър на магистрала Тракия. /БЛИЦ