Първоюнско безплатно приключение за деца на организира БДЖ, съобщиха от пресцентъра на дружеството.
В 10:45 ч. от Първи коловоз на Централна гара София над 150 деца от институции и от столични училища ще отпътуват с Детския влак за Банкя, теглен от любимия на малки и големи парен локомотив - Баба Меца.

Благотворителната разходка с влак се провежда за 14-та поредна година, но за първи път, ученици от столични училища, които искат да бъдат приятели на „различните“ деца се включват в пътуването. Така децата в неравностойно положение от институциите, които винаги са били отделени от другите, ще могат да се запознаят и да играят с дечица, които с отворени сърца и към онези, които не са здрави като тях. Деветокласничката Сузана Петрова, от Второ СУ „Емилиян Станев“ в столицата, която е председател на ученическия парламент в своето училище и член на УС на неправителствената организация „Съюз на учениците в България“, събра съмишленици от училища в цяла София, за които интеграцията между децата е кауза.

След пристигането на гарата в Банкя в 11:10 ч. всички пътуващи ще се радват на гостоприемството на общината, която е подготвила програма за гостите от Детския влак. На 1 юни всички деца в България пътуват безплатно с БДЖ.