Банкови услуги на промоция пуснаха масово трезорите у нас за ЧНГ, пише „Телеграф“.

Финансовите институции се надцакват с различни коледни акции – от безплатно откриване на сметки и теглене на пари от банкомат до кредити с отстъпка в лихвата и подаръци при определен брой плащания с карта. 

Операции

Без такса за откриване на сметка е една от промоциите в някои банки. Условието важи до 31 декември. Дотогава клиентите могат също да се възползват от 3 безплатни тегления от банкомат и от 10 безплатни есемеса месечно. Освен това до Нова година могат да получат мобилно банкиране с по-ниски такси за ежедневни операции, като плащане на сметки например.

Някои трезори искат внасяне на минимална сума от 500 лв. при откриване на сметката, за да важи промоцията.

Заеми

И банките, и фирмите за бързи кредити предлагат заеми на акция през ноември и декември. Повечето оферти са за отстъпка в лихвата. Така при изтеглени 35 500 лв. например без промоцията ще трябва да плащате по 729,05 лв. на вноска в продължение на 54 месеца, лихвеният процент е променлив от 4,60 на сто, а годишният процент на разходите – 6,33 на сто.

Ако се възползвате от офертата да изтеглите парите в промоционалния период до 31 декември, лихвата се променя на 4,30 процента за срока от изплащане на заема. 

Карта

Има и банки, които правят подаръци до Нова година, ако използваме карти за плащане. По този начин стимулират клиентите си да взимат повече банкови продукти и повишават конкурентоспособността си спрямо другите трезори, обясниха финансови експерти. Предложение е да направите 10 плащания с кредитна карта и в края на месеца може да спечелите 100 лв.

За 20 плащания с карта подаръкът е 500 лв. Наградите се дават в продължение на 5 месеца и са общо 30 в една от финансовите институции, а спечелилите се определят с томбола на банката. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук