Николай Бареков изпрати отворено писмо до медиите заради твърденията, че а подаден от него сигнал до прокуратурата във връзка с “черна каса” в кабелна телевизия Евроком. Вижте поцицията без редакторска намеса:

По повод твърденията на някакво сдружение от псевдо “бойци” с неясно финансиране за подаден от мен сигнал до прокуратурата във връзка с “черна каса” в кабелна телевизия Евроком аз, Николай Бареков, заявявам следното.

Сигналът за евентуалното пране на пари и неплащане на данъци е подаден от мен до прокуратурата няколко дни след като без мотиви и без юридически обосновани стъпки “Евроком” едностранно прекрати излъчването на нашето предаване “Бареков и Байрактаров без цензура” преди два месеца.

Сигналът е изключително обемен, мотивирано написан и с огромен доказателствен материал за престъпните схеми. Разбирам напълно защо толкова много паникьосва и страхува засегнатите. Нямам обяснение, обаче, как този сигнал попада в ръцете на тези, срещу които е подаден. Тук трябва да се намеси държавното обвинение, защото става въпрос за последващо престъпление.

Със сигнала не целя “запушване на усти и медии”, защото всъщност ръководството на Евроком запуши нашите усти и нашите гласове за разкриване на грандиозни корупционни схеми и политически машинации и измами.

Прекратяването едностранно на договора ни от Евроком (с един СМС!) остави журналисти и технически лица буквално на улицата месец преди коледните и новогодишните празници.

Като продуцент нямам никакво притеснение за финансирането на нашето предаване, защото сме го правили само с договор, с платени данъци и осигуровки през законната ни партийна субсидия в пълно съответствие с прозрачността и законите на Република България и с точни финансови отчети, подадени в срок пред Сметната палата. По същия начин са изплащани и трудовите възнаграждения на екипа.

Аз съм работил напълно безкористно и без трудово възнаграждание. Превантивните действия на “Евроком”, Люба Кулезич и някой си “Боец” да крещят, че някой посяга на свободата на словото и да замесват допълнително имена на обичайни политици приличат на пиар стратегия и заплаха към прокурорите да си вършат работата. Крадецът вика: Дръжте крадеца! За пореден път.

Този път изтърканият мошенически номер надали ще мине. Очевидно финансирането с неясни средства и с пари кеш притеснява, както съмнителното ГС “Боец”, всъщност състоящо се от един човек -оркестър, така и неговия глашатай в лицето на кабеларката и нейните псевдо “остриета” в лицето на Кулезич, Диков и т.н.

Не е ли нелепо и цинично тлъсто платени медийни проститутки да сипят клевети и заплахи от ефира срещу мен, който съм абсолютна жертва на цензурата!

С днешна дата аз съм безработен журналист, баща на многодетно семейство, и нямам никакво притеснение да разобличавам всички псевдопатриоти, псевдо борци за морал и псведоинтелектуални бойци за свобода на словото, всъщност обилно платени глашатай на мафията, ограбила България.