Късно тази вечер известният журналист и бивш евродепутат Николай Бареков буквално взриви медийното пространство с разкриване на скандални тайни за "свободната" журналистика и цената на свободното слово! Вижте какво написа Бареков:

" Очаквам колегите от ръководството и кръга от фирми, стопанисващи кабелна телевизия КТ “Евроком” да обяснят публично на зрителите и на нашия екип защо свалиха предаването “Бареков и Байрактаров без цензура”.


Другата седмица ще се принудим да търсим истината по съдебен път. Освен тяхната некоректност и неуважение към договорните отношения с изрядни партньори и платци като нас, на дневен ред вече излязоха и сериозни журналистически въпроси:

1. Защо в днешната медийна среда трябва да си плащаш, за да не бъдеш цензуриран и медията, която прибира парите за да не налага цензура, на всичко отгоре се хвали с този факт? Свободата струва пари, нали? Или вече става само с мнооого пари?

2. Какви са отношенията на “Евроком” с Цветан Василев, подсъдим и пребиваващ в чужда държава, но получаващ почти всяка вечер трибуна за своите тези и небивалици по нейния кабел ? Дали тези “търговски връзки” са уредени по законен банков път и с платените дължими реално данъци? Защо тази информация се укрива от публиката, СЕМ, НАП и медиите при положение, че очевидно не става въпрос за търговска реклама?
3. С какви законни средства се издържа въпросната телевизия и плаща продукциите на своите водещи, ноторно известни с разточителните си заплати и определено слугинско поведение към олигарси и властници (Сашо Диков, Люба Кулезич и т.н)?

4. Какви са законните трудови доходи, които кабелната телевизия изплаща на своите служители, технически екипи и водещи? Платени ли са осигуровки и данъци? Заложени ли са реалните параметри в договорите с техническия, продуценския и “творчески” персонал?

Въпросите ще стават все по-интересни. Преди малко разговарях лично със Сашо Диков и се самопоканих в неговото шоу, за да изясним истината за черната кутия “Евроком” и за странния, но разбираем финансово слугинаж на Диков, Кулезич и ред подобни лица от екрана към олигархията и властта.

Странно е, че колегата Димитър Байрактаров студуваше една година изпъден и унизен пред парламента, в който е бил народен представител, за да задава неудобни въпроси и да подкрепя важни обществени каузи.

В същото време Сашо Диков се шири вътре из кулоарите на НС като петел в курник, за да прави пиар на властта с блудкави дребнотемия и махленски заяждания. Колежката му по софра Люба Кулезич прави пиар на подсъдимия банкер под формата на телевизионни “разпити” с удобни въпросчета и междуметия. Та въпросът е: “Кой плаща, за да ни няма дори и в малотиражния телевизионен кабел?”."

Николай Бареков- фейсбук