Почти 3 часа чакане за преглед в приемното отделение на столичната педиатрична болница. За това разказва баща, който твърди, че процедурата е системен проблем в лечебното заведение.

Ясен Ничев е бил със сина си в педиатрията, когато и родителите на починалото 3-годишно момченце чакат за хоспитализация.

Миналият четвъртък състоянието на двугодишния син на Ясен Ничев се влошава. Отиват в столичната педиатрия, където чакат над 2 часа за преглед.

„Този кабинет е и спешен, но в повечето случаи хората са отпращани оттам, по преценка на лекаря и биват съветвани да търсят помощ другаде. Това е абсолютно ненормално, защото това е единствена болница за деца в България”, коментира Ясен Ничев.

Докато са пред приемния кабинет, идват родителите на починалото 3-годишно момченце. По думите му чакат поне 2 часа за хоспитализация, а лекарите спорили за състоянието му.

„Майката влезе и буквално ни пререди с детето на ръце.


Самото дете беше в някакво апатично състояние. Не изглеждаше добре. Това, което ми направи впечатление е спора между лекуващата лекарка д-р Георгиева и още една лекарка, останала извън работно време, опитвайки се да съдейства, детето да бъде прието”, посочи родителят.

БЛИЦ припомня, че вчера почернената майка на малкото момченце публикува снимка на лекарката, за която твърди, че е гледала как детето й умира.

Още вчера дежурният лекар от интензивното отделение обясни, че чакането за прием било 30 минути. Според д-р Елена Георгиева няма забавяне в лечението на детето, а първоначално отказвали хоспитализация, тъй като в този ден нямали свободни легла.

От болницата обещаха да коментират организацията на работа утре. Междувременно се появи информация, че резултатите от аутопсията на починалото 3-годишно момченце показват двустранна хеморагична пневмония.

„Ако това е грип, това е една от формите на грипа, която протича много бързо и почти винаги фатално”, заяви д-р Атанас Мангъров, началник на детско отделение в Инфекциозна болница.
 
По случая тече проверка на здравното министерство. Първите резултати се очакват утре.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник, снимки и видео: bTV