Светослав Стойков, задържаният за нападението в берлинското метро, заслужава строга присъда. „Който го е направил, и 100 години са му малко”, казва бащата на Светослав. Той и съпругата му обаче бяха недоволни от присъствието на камери и микрофон около тях, защото смятат, че сега „ще станат за резил” в село Ловчанци, където живеят, съобщава в репортаж bTV.

Те реагирали агресивно и се опитали да изгонят екипа на bTV.

„И се напил, изпушил една цигара и толкоз… И се побъркал в главата. Те там вече германците знаят какво да правят”, казва още бащата на мъжа.

Според тъста на Светослав, той сам се е предал. На коментара, че сега може би го очакват пет  години затвор, отговаря така: „Ако искат и 10 да го чакат, да не е правил. Срам ни е.”

Арестуваният мъж е имал криминални прояви у нас, преди да замине в Германия. Властите там обявиха, че българинът не се е предал сам, а е бил задържан на автогарата в Берлин. Според в. „Билд” това е станало след сигнал на пътник в автобус от Южна Франция, който разпознал в лицето на Светослав нападателя от берлинското метро.

Полицията издаде заповед за ареста и на останалите присъствали на нападението в метрото. Двама от тях са братя на Стойков.

За безпричинното нападение, при което пострадалата жена падна по стълбите и счупи ръката си, българинът може да бъде осъден на пет години затвор, смятат адвокати.