Зад Българското затворническо сдружение, на което Джок Полфрийман е председател, стои партията на Христо Иванов. Не случайно той беше включил като министър на правосъдието, в работната група, нов закон за изтърпяване на наказанието  и следствените арести, беше включил представител на неговто сдружение. 


Това съобщи в предаването на Канал 3 „Денят на живо с Наделина Анева”, бащата на на убития студент Андрей Монов, Христо Монов.

Бих попитал как Христо Иванов, как неговите позиции на десен се връзват с анархо-либералните възгледи на убиеца на сина ми? Той си е един анархо-либерал.

Става горещо! Прокуратурата отново разследва Христо Иванов аферата с 4-те подписа!

"Когато липсва справедливост, страдаме всички, когато за едно престъпление се получи справедливо наказание, печелиме всички. Бих искал това да беше отправната точка на моя син, не само като магистрат, какъвто искаше да бъде, но и като човек. Спрведливостта е над всичко.", коментира Монов. 

"Бащата на Джок Полфрийман имаше много странно поведение в съдебната зала. Изчиташе си там нещо, което адвоката му беше изписал, протягаше краката си напред, главата назад и заспиваше.

Обясняваше, че това било заради дългите полети България-Австралия, но аз по-скоро по друг начин си ги обяснявам нещата. Той много добре знаеше, че онова, което е създал - социопата Джок Полфрийман е негово творение.

Аз не го упреквам, той да се упреква. Той е баща на убиец, аз съм баща на убит.", призна бащата на убития студент.  

"ВКС отказа да възобнови делото по искане на главния прокурор, но днес адвокатът на Джок Полфрийман пожела възобновяване на делото.

За мен това е естествено следствие на поведение на социопат, който не осъзнава вината си, защото просто няма чувство за вина.

Той е над всички, той е над хората, над правото. Разхождал се с нож, отвертка, две якета, два панталона късно вечерта, решил да убие, убил и точка. Аз също нямам нищо против делото да се възобнови", категоричен е той.