100 тома българска художествена литература дарява днес кандидатът за районен кмет с №56 в „Западен” Десислава Йорданова. С произведения на Димитър Димов, Елин Пелин, Иван Вазов и Пенчо Славейко ще се обогатят фондовете на четирите читалища в района.  

Инициативата е по повод Деня на будителите.

„Ключът към свободата не е в оръжията. Той е в образованието, културата, научните изследванията”, изтъква кандидатката на „БСП за България”, която ще се яви на балотаж в неделя срещу представителя на ГЕРБ.
 
Класически сблъсък между БСП и партията на Борисов ще се състои и в район „Северен”. Там д-р Атанас Баташки очаква подкрепата на всички, които са срещу статуквото. Хирургът също честити днешния празник и специално на съвременните будители, чието дело е причината да се крепят българският дух и идентичност. Да са здрави физически и духовно, пожелава той на пловдивчани.

Двамата кандидати на БСП с №56 са убедени, че на балотажа в неделя ще надделеят разумът и мъдростта на техните съграждани. Хората не са забравили какво се случи в „Северен” и „Западен”, изтъкват Баташки и Йорданова, визирайки корупционните скандали около гербаджийските кметове. „Ралев е подсъдим, но и до днес от ГЕРБ не са поели отговорност за този срам в „Северен”, пояснява д-р Баташки.

„Макар че разследването срещу кмета на „Западен”, който отново е кандидат,  да беше прекратено, гражданите и до днес поставят въпроса за Зоологическата градина, посочва Десислава Йорданова, която призовава: Гласувате, не се страхувайте!”