Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация и взаимодействие с правителството на България, Българският Червен кръст обявява кампания от 27 февруари за набиране на материални дарения, съобщиха от БЧК.

Най-неотложни са нуждите от нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки, хигиенни материали.

Даренията ще бъдат приемани в областните структури на БЧК в страната. Адресите и телефоните на всички областни организации могат да се намерят на сайта на БЧК. В София даренията ще се приемат  в централната сграда на организацията на бул. "Джеймс Баучър" 76. 

БЧК се обръща към български фирми производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.

БЛИЦ припомня, че в петък българското правителство откри единен информационен портал в помощ на напускащите Украйна. Платформата има възможност за подаване на сигнали за помощ и евакуация на граждани.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук