Продължаващата забрана за провеждане на сватби предизвика сериозни тревоги сред младоженците и роднините им, дори бъдещите булки се организират в социалните мрежи да се срещнат лично с премиера Бойко Борисов.

Причината за желаната аудиенция е ширещото се твърдение, че който се е срещнал очи в очи с министър-председателят (б.р.- срещите могат да бъдат в различен формат като палатков лагер на жълтите павета, шествие, барикада в Министерски съвет и др.), веднага е получил специално внимание, пише gramofona.com.

Още няма официална информация колко младоженци са засегнати от забраната. Не се знае и дали бъдещите невести ще се появят пред министър-председателя в бели одежди на все още необлечените от тях бели рокли?!

Ето писмото, което се разпространява сред бъдещите невести:
 
Здравейте, бъдещи булки :)

Тази вечер беше потвърдено поредното безумие от страна на държавата. Забраната за организиране на сватби с повече от 10 човека на закрито се удължава поне до края на юни! В същото време се разрешава : 50% капацитет за концерти, театри и спорт на открито и закрито; Казина и всякакви групи за танци си работят; маските не са задължителни вече...Не виждам с какво събирането на семейство и приятели е по-опасно от това да отида на концерт с хора откъде ли не :) 

Всяка една от вас знае какво е да организираш сватба - средства, нерви, време и емоции, които няма кой да ни ги върне. Тази несигурност и решения от типа  “от днес за утре” вече няколко месеца продължават и не мисля, че след 30 юни ще има позитивни новини.

Имам предложение - групата ни е от около 5000 булки, напълно достатъчна и представителна, за да можем официално да предявим нашите искания и да споделим нашите притеснения.

Можем да потърсим среща с министерски съвет или с медиите, като вече е доказано че който се срещне с Бойко получава това, което иска. Ако някоя от вас има опит в организиране на подобни срещи или прес съобщение може да го сподели. Админите на групата могат да бъдат нашите говорители, ако са съгласни. За съжаление в нашата държава всеки трябва да търси решение сам, хубавото е, че ние сме много  :)


Вече има и официално отворено писмо до Бойко Борисов, което може да прочетете ТУК.