"Аз няма да се оправдая и за трите се признавам за виновен. Каквото решите вие, шефе". Това каза избягалият от ареста Юлиян Михайлов на съдия Васил Тасев, който по-рано днес определи наказанията му, съобщи "Фокус".

Срещу беглеца Михайлов са повдигнати 3 обвинения. Случаят е от 15.12.2022 г., когато той бил задържан със заповед за задържане и въпреки това е успял да избяга от арестно помещение на Шесто РУ в Пловдив.

На същата дата противозаконно е попречил на полицейски инспектор Г.М.К. и Н.Т.М. от сектор "Охранителна полиция“ да изпълнят задълженията си. Той е осуетил желанието им за извършване на проверка чрез бягство.

Михайлов е обвинен също, че на 15.12.2022г. е държал в себе си високорисково наркотично вещество – 0,349 гр. без разрешение. Новото психоактивно вещество  спада към така наречената група на синтетичните канабиноиди.

Защитата му успя да сключи споразумение с прокуратурата и наказанието, което той ще получи общо за трите обвинения, са 6 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 500 лева.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук