Уникалните Белоградчишки скали се изкачиха на първо място в световната класация за новите седем природни чудеса на света. Те задминаха Дяволския град в Сърбия, който в момента е на второ място в класацията, и световноизвестния Гранд каньон в Северна Америка.
Белоградчишките скали водят в категорията "Пещери, скални образувания и долини". Белоградчишките скали са единственият български кандидат в номинациите за едно от седемте чудеса на света. Те ще се конкурират с 261 природни забележителности от цял свят, сред които връх Еверест, Везувий, Гранд каньон, Ниагарският водопад, езерото Балатон, Бора Бора и Лох Нес. Гласуването ще продължи до 7 юли тази година. Тогава от всички обекти състезаващи се обекти  ще останат 77, по 11 от всяка една от седемте категории. От тях експертна група ще определи последователно 21, за да останат в крайна сметка седем.
Националният инициативен комитет "Природен феномен-Белоградчишки скали" призовава всеки българин да гласува в подкрепа на българското чудо на адрес: www.new7wonders.com. Кампанията е под мотото "Тези скали сякаш са докоснати от БОГ". Гласуването отнема 5 минути и е на английски език. Необходим е e-mail за потвърждаване на вота. 
Новите седем природни чудеса на света ще станат известни през 2011 г. /БЛИЦ