На 05.06.т.г. около 08.00 ч. в Районно управление - Поморие е получено съобщение от 31 годишна поморийка за това, че три дни по-рано – на 02.06.т.г. около 22.10 ч., докато се разхождала по крайбрежната алея, е нападната от непознат мъж, който след нанасяне на удар с ръка в областта на гърба, й отнема мобилният телефон и побягва, пише Флагман.бг.
 
В резултат на полицейските действия е констатирано, че извършител на грабежа е задържания за нанасянето на порезна рана в областта на гърба на 17 годишен помориец, осъществено на 02.06.т.г. около 23.30 ч. в района на бл. 25 на поморийската улица Княз Борис I криминално проявен - Б.М., 24 годишен от Поморие. Ограбеният мобилен телефон е открит в дома на Б.М., разположен на ул. Родопи.
 
Извършени са множество процесуално-следствени действия /  направил пълни самопризнания. По случая са проведении множество процесуално-следствени действия / разпит на пострадал, назначена е съдебно-медицинска експертиза, назначена и изготвена е съдебно-икономическа експертиза, изискана и приложена е справка за съдимост, разпознаване на лице, привличане и разпит на обвиняем и др./.

С постановление на прокуратурата срокът на задържане на 24 годишния помориец е удължен за срок от 72 часа. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Поморие.