Агресивен и изключително опасен циганин наръга 17-годишен помориец Ставри С. в гърба след опит да му открадне телефона.  Близки на пострадалия ученик разгласиха за случая.
Инцидентът е от събота, 2 юни, 23:30 ч., но до този момент няма официална информация за нападението. Родителите му се надяват случаят да не се потули, защото правозащитни организации често пращат мастити адвокати на подобни индивиди, които да ги спасят от правосъдието, пише "Флагман".

„Синът ми е бил наръган зверски с нож, докато се разхождал по улицата, без да е направил каквото и да е било. Едва е оцелял, след като е успял да излезе на главния път в Поморие, където попада на движещ се автомобил, в който пътували момче и момиче. Те го докарват до болницата“, разкри ексклузивно бащата на пострадалия тийнейджър Щериан, който все още е в шок.

По информация на бургаския сайт, извършителят е задържан няколко часа по-късно след блестяща акция на РУП-а в Поморие. Става въпрос за изпечен рецидивист с богато криминално досие - 19-годишен циганин, който цял живот се е препитавал с кражби. По случая е образувано досъдебно производство, а ромът е с наложена 24 часова мярка задържане под стража.

Младежът пък все още се намира в хирургическото отделение на УМБАЛ-Бургас и се лекува след тежкото нападение, има множество рани.