Търпението на врачани се изчерпа и снощи над 100 човека атакуваха Балкана, за да се порадват на падналия сняг, пише BulNews.

Всичко започна около 21 часа, когато първите ентусиасти успяха да стигнат в района на хижа „Пършевица“ и започнаха да качват снимки в социалните мрежи. Последва незабавна реакция от запалени дрифтъри, които само за час-два задръстиха с колите си пространството в планината. Истинското изпитание за всички обаче се оказа изминаването на пътя до хижата, тъй като имаше много навявания, които затрудняваха преминаването.Най-често сред закъсалите бяха собствениците на BMW-та, които имаха нужда от чужда помощ, за да качат заснежения асфалт.Горе в планината гъмжеше от млади хора, които се наслаждаваха на уменията на по-опитните шофьори, а дамите изпадаха в екстаз и не усещаха студа, въпреки своето леко облекло. Безспорен хит бяха няколко млади мъже, които участваха в среднощния мразовит екшън по къс ръкав.Снощи натрупа около 30 см. снежна покривка, която създаде изключително романтична обстановка в района на „Пършевица“.

Забавлението в Балкана продължи до малките часове на нощта и за щастие премина без сериозни инциденти.По думите на дрифтърите усилието да се качат в планината си е заслужавало и вече има настроения шоуто да бъде повторено.