Безумна гледка се е разиграла в монтанското село Боровци днес сутринта. Това предаде BulNews.

Жена от селото е попълнила бюлетината си извън кабината за гласуване и е показала на присъстващите в секционната избирателна комисия за кого е подала гласа си.

Сигналът за нарушението на изборния процес е подаден в общинската избирателна комисия в Берковица от инж. Милчо Доцов. Той е посочил, че малко преди 9.30 часа Евгения Алексиева е попълнила извън кабината за гласуване, видно и публично своята бюлетина за кмет и общински съветници, като е посочила че гласува за конкретен кандидат.

След като разгледали сигнала от комисията, установили, че има данни за извършено нарушение на изборния кодекс, в който случай СИК незабавно обявява бюлетината за недействителна и отбелязва това обстоятелство върху бюлетината и в графа ”забележки” на избирателния списък. Бюлетината се унищожава с надпис „недействителна по чл.228 ИК” (ПОКАЗАН ВОТ).

Тъй като описаните действия не са в компетенциите на ОИК Берковица, жалбата трябва да се изпрати до комисията в село Боровци за предприемане на действия по унищожаване на бюлетината и обявяването и за недействителна.

От ОИК Берковица указали на председателя на комисията в Боровци да предприемане на необходимите мерки за предотвратяване на такива нарушения в изборния ден.