Ако гръцките фермери затворят контролно-пропусквателните пунктове на границата, българските превозвачи ще предприемат контра блокада. Това заявиха представители на бранша у нас, цитирани от "Труд".
Този път няма да чакаме нито един ден и веднага ще започнем контра протести, обяви Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи. По думите му до момента българските фирми не са получили официална информация, че гръцките фермери ще затворят границата на 23 януари. Засега нашите данни са, че ще бъдат блокирани второстепенни пътища вътре в Гърция, уточни Арабаджиев.

Време е целият български народ да се изправи и да каже стига толкова, коментира зам.-председателят на управителния съвет на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов. Този път трябва да бъдем категорични и да блокираме границата за Великден, каза още той. По думите му досега нито една гръцка организация не е потвърдила, че подготвя блокади, защото така ще има срещу кого фирмите да заведат дело за причинени загуби.

От Съюза на транспортните работници в България обявиха, че при евентуални действия на гръцките фермери и затваряне на българската граница, веднага ще бъдат взети реципрочни мерки. И призоваха всички да се включат в контра протестите.