С какво ни тровят и какви боклуци ядем - това се опитва да опише по хумористичен начин във Фейсбук Биляна от София. Историята й се върти около... домат, но всъщност е много поучителна.

Всичко започва на 5 януари, когато си купува домати от столичен хипермаркет. Месец и половина тя забелязва, че случайно останал в хладилника един от тях дори не е променил структурата си, нито път е започнал да се разваля."Значи това не е домат. Купих си го на 5 януари. Гледам си го в хладилника, дадох му име Стамат, младее но не старее. Моля не купувайте и не яжте роднините на Стамат", пише тя на профила си във Фейсбук. 

Два месеца по-късно историята има продължение:"Днес е голям ден. Стамат празнува два месеца от както е част от моето семейство. Вижте колко е свеж и жизнен след двумесечен живот в хладилника. София Лорен, крайно време е да заживееш в хладилник!"

Четири месеца след злополучното появяване на Стамат в живота на Биляна настъпва обрат:"Добро утро от мен Стамат. Тази сутрин се събудих с писък... олеле, аз остарявам. Вярно е, че навърших 4 месеца, но някак рязко съм се сдобил с няколко бръчки... ужас! Дали да се обърна към доктор Енчев? Или да си купя крем против бръчки? Приятели помогнете ми, как да опъна "фейса"... живее ми се поне до лятото."