Ако ГЕРБ излъчи правителство след изборите на 9 юни, премиер трябва да е Бойко Борисов. Това каза пред bTV Екатерина Захариева, водач на листата в Пазарджик на ГЕРБ-СДС.

Разбира се партията ще реши кой ще бъде излъчен за премиер, но Борисов е най-опитният човек на нашата партия. Това е моето мнение и на много от нас, уточни Захариева.

По думите ѝ от участието в сглобката с ПП-ДБ нейната политическа формация е научила много уроци.

„Уроците са, че не бива да се върви срещу правилата на демокрацията, защото това застрашава самата демокрация. Спечелилият най-много доверие от българските граждани трябва да е мандатоносител и съответно да има най-голяма отговорност“, обяви депутатът ГЕРБ.

Тя обяви, че ГЕРБ-СДС ще представи съвсем скоро програмата, с която се явява на изборите, а основното в нея ще е да не се върви срещу правилата на демокрацията.

Според нея в следващото правителство министрите трябва да са политици с опит, защото никой няма да им даде толеранс от 100 дни да се ориентират в обстановката.

„Ясно е, че правителството ще е коалиционно, крайно време е да се научим на коалиционна култура - с коалиционно споразумение, с ясно разпределяне на тежестта, така както са ни подредили избирателите, а не така както на някой му се иска да узурпира", каза още Захариева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!